ENREGISTRAMENT DE "TERRASSA ÉS JAZZ"

Octubre 2022

Des de l’estiu de 2022 es van gravant entrevistes i actuacions pel primer documental de la sèrie “Terrassenques/Terrassencs” que no serà dedicat a un sol personatge, sinó que serà col·lectiu. Es titularà TERRASSA ÉS JAZZ i mostrarà la llarga tradició que hi ha a Terrassa pel jazz des dels primers concerts ja el 1936, que van ser interromputs per la guerra civil i de fet van desaparèixer fins el 1959, en que van tornar de manera força regular i el 1971 es va aconseguir inaugurar la “Jazz Cava” que es va convertir en un local de referència, i no només per Terrassa, pel que van passar reconegudíssims músics com per exemple Tete Montoliu – que va ser un habitual de la “Jazz Cava” – però també un bon nombre de músics locals com Josep Maria Farràs, Adrià Font, Josep Puigbó, Joan Albert, Lluís Rambla, etc.. i no músics com és el cas d’un dels principals impulsors del jazz a la ciutat: Valentí Grau.

La “Jazz Cava” va durar fins el 1985, però llavors ja havia nascut el “Festival de Jazz de Terrassa” que porta més de 40 edicions d’edicions i posteriorment – el 1994 – neix la “Nova Jazz Cava” que és l’espai que actualment aglutina els concerts de la temporada i bona part dels del Festival.

El documental farà un repàs de la història, però també se centrarà molt en l’actualitat i els nombrosos grups o músics joves que han anat agafant el relleu als músics veterans – tot i que la majoria encara estant actius – i que gràcies a la “Nova Jazz Cava” s’han donat a conèixer i consolidar les seves carreres.

La major part d’entrevistes i actuacions ja estan enregistrades i ara falta afegir-hi material d’arxiu (fotografies, programes, cartells, fragments d’actuacions memorables...) i preveure estrenar-lo cap el mes de març de 2023 abans de la nova edició del Festival.