TERRASSA ES JAZZ    

2023

Sinopsis

Documental número 10 de la sèrie “Terrassenques/Terrassencs”. “Terrassa és jazz” narra la història del jazz a Terrassa, una tradició que es remunta a l’any 1935, quan es va crear el “Hot Club”. La guerra civil va tallar de manera contundent l’evolució d’aquest tipus de música a la ciutat, fins el 1954 any en que es va recuperar l’activitat jazzística.

El 1971 va nàixer la Jazz Cava, per on durant 14 anys van passar les figures més importants del jazz nacional i internacional. El 1982 neix el Festival de Jazz de Terrassa i el 1985 la Jazz Cava es veu obligada a tancar, però el Festival continua celebrant-se ininterrompudament malgrat que durant 9 anys la ciutat va estar sense una cava de jazz on fer temporades regulars de concerts.

El 1994 s’inaugura la Nova Jazz Cava, amb la particularitat de ser la primera cava de jazz del món de titularitat municipal, una Nova Jazz Cava que ha retornat des de fa casi 30 anys el jazz a Terrassa de manera regular i que ajuda a formar noves generacions de músics de jazz.

El jazz ja és patrimoni de la ciutat i per això es pot afirmar que TERRASSA ÉS JAZZ.

Aquest documental es va estrenar el 14 de març de 2023, al Cinema Catalunya de Terrassa, durant la celebració del “42è Festival de Jazz”.


Fitxa Tècnica

 • Guió i direcció: Antoni Verdaguer
 • Ajudant de realització: Rosa Aguado
 • Veus en off: Rosa Aguado, Ernest Castañé
 • Imatge: Santi Ortiz, Antoni Verdaguer
 • Muntatge i Postproducció: Joan Carles Lausin
 • Sonorització i Masterització: Pep Roig (Temps Rècord S.L.)

Fitxa Artística

 • Hi han intervingut:
  Joan Albert, Quim Anglada, Jaume Borràs, Susanna Carmona, Enric Carreras, Atenea Carter, Esteve Domingo, Carles Escudé, Josep Maria Farràs, Adela Farré, Adrià Font, Quim García Balasch, Valenti Grau, Rafael Martínez Lao, Carmina Puig, Alba Pujals, Lluís Rambla, Isabel Simó, Joan Soler Xifré, Cesc Soriano, Ignasi Utset, Oriol Vallés, Mireia Vidal

 • I les actuacions dels grups:
  Alba Pujals & Sarah Gooch Group, Burning Youth, Jazz Spirit, Quintet d'Egara

 • Agraïments:
  Oriol Bacardit, Susanna Carmona, Capgrossos de Terrassa, Enric Carreras, Jordi Fernández, Marc Ribera, Montse Saludes, Residència “Las liras”

 • Material d'arxiu:
  Jazz Terrassa, Miquel Carol, Amics de les Arts i JJ.MM., Arxiu Tobella, Joana Arribas, Xavi Almirall, Miki Campà, Miquel Comellas, Esteve Domingo, Adrià Font, Valentí Grau, Lluís Rambla, Fernando Rodríguez Calvo, família Rodríguez-Serrahima, Santi Ortiz, Antoni Verdaguer


Veure el tràiler de la pel·lícula